Actueel

Stad Gent, Verapazbrug

De Verapazbrug (in vroegere plannen de Handelsdokbrug genoemd) is een verkeersbrug die in 2022-2024 gebouwd wordt over het Handelsdok, en deel zal uitmaken van de stadsring R40, in de Belgische stad Gent.

De toekomstige brug – 2×2 rijstroken – zal de Muidelaan verbinden met de Afrikalaan, waarna de stadsring R40 wat wijder zal lopen over de Afrikalaan-Koopvaardijlaan in plaats van over Dok-Noord – Dok-Zuid. De brug vormt daarmee tevens een nieuwe verbinding tussen de noordelijke R40 en de R4 en ontlast de omgeving van de Muide van het drukke wegverkeer. Dok-Noord en Dok-Zuid, waar de stadsring R40 loopt, zal nadien verkeersluw gemaakt worden, en tramlijn 4 UZ Gent-Muide zal verlengd worden over het traject Muide – station Gent-Dampoort.

De bouw van dit alles is een onderdeel van de Oude Dokken, het herwaarderingsproject van de oude havendokken tot een nieuw woongebied.  Fietsers en voetgangers zullen bij de oversteek van het Handelsdok kunnen kiezen tussen aantal fietsersbruggen, de Bataviabrug , de Calcuttabrug, de Matadibrug en de geplande Verapazbrug.

Na grote problemen met eerdere paalinstallatie, mede door ondergrondse obstakels, is met onze ervaring, expertise en uitstekend materieel een goede oplossing gevonden en kan de bouw van de Verapazbrug op juiste manier doorgang vinden.

#Gent #StadGent #Verapazbrug #fundexpalen #fundexgroup #fundex
@NV-Denys / Funderingstechnieken Verstraeten B.V. ( FUNDEX) #werkenbijfundex #deepfoundations #deepfoundation #piling #diepfunderen

 
Fundex_Gent_Noorddok

Wil je meer weten ?

we helpen je graag !

 

Neem contact met ons op

+31 (0)117 45 75 75

Chat openen
Hallo, welkom bij Fundex! Waarmee kunnen we u van dienst zijn?