Actueel

Blaak 333 te Rotterdam

​In opdracht van Dura VermeerDura Vermeer Bouw Zuid West B.V.. installeren wij Fundex combipalen en Tubex palen voor de bouw van de nieuwe woontoren. Hergebruik van de bestaande kelder met nieuwe funderingspalen, een prachtig concept en wat een mega oplossing samen!

Dura Vermeer realiseert een hoogwaardig woongebouw aan de Blaak 333 in Rotterdam. De 75-meter hoge toren bestaat uit meer dan 300 appartementen en op de begane grond is ruimte voorzien voor horeca en collectieve ruimtes.

Fundex is druk bezig met het boren van 87 Tubex® palen ø508/670 met een lengte van 27m en 42 Fundex® combipalen ø540/670 met maximale lengte van 30m. De nieuw geïnstalleerde palen worden deels met de bestaande fundering van het vorige gebouw geïntegreerd. De bestaande kelder wordt hierbij getransformeerd naar een massieve funderingsconstructie, waar de hoogbouw de komende jaren zal verrijzen. 

Fundex schroeft de funderingspalen de grond in, dit levert voor de directe omgeving minder trillingen en geluidsoverlast op. Om het gewicht van de boorstelling (Fundex F3500) te kunnen dragen is er tijdelijk over de bestaande funderingskelder een draagconstructie gelegd. 

FUNDEX: Verdraaid goed in funderen
www.fundex.nl

#duravermeer #rotterdam #deepfoundations #sustainability #carbonfootprint #decarbonization #fundex #tubex #reuse #combipalen #wijzijnfundex #werkenbijfundex #foundationinreuse Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV

Blaak 333 Rotterdam

Wil je meer weten ?

we helpen je graag !

 

Neem contact met ons op

+31 (0)117 45 75 75

Chat openen
Hallo, welkom bij Fundex! Waarmee kunnen we u van dienst zijn?