Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Fundex laat zich lezen als een spannend jongensboek. Het bedrijf begon als algemene aannemerij in Oostburg, maar door de voorliefde van directeur Alex (Lex voor intimi en Alexander voor officiële gelegenheden) Verstraeten specialiseerde het bedrijf zich meer en meer in funderingstechnieken. Verstraeten genoot van het probleemoplossend bezig te zijn. 

Hij ontwierp zijn eigen palenmachines om aangenomen werk uit te kunnen voeren op die manier die hij voor ogen had. In de beginjaren, de vijftiger- en zestiger jaren, waren niet alle door Verstraeten bedachte oplossingen een succes.

De oost-Zeeuws-Vlaming is wat dat betreft door schade en schande wijs geworden. Verstraeten maakte echter nooit twee keer dezelfde fout. Gaandeweg leerde hij steeds meer en zijn vasthoudendheid had uiteindelijk als resultaat dat Fundex wereldwijd niet meer is weg te denken op het gebied van funderingstechnieken.

Fundex maakte naam door de techniek om te ‘heien zonder heien’. De palen worden als het ware in de bodem geschroefd. Hierdoor heeft de omgeving geen last van trillingen en kan op relatief kleine oppervlakten gewerkt worden. Verstraeten doopte zijn uitvinding de ‘Fundexpaal’, een geregistreerde merknaam. Inmiddels is de Fundexpaal als product al net zo bekend als Luxaflex dat is voor raambekleding.

“In de beginjaren hadden we patenten op onze uitvindingen”, zegt Ed Revoort, één van de drie directeuren van de Fundexgroep. “Die zijn echter zo duur en relatief makkelijk te omzeilen, daarom hebben we onze merknaam geregistreerd.”

Niet alleen de trillingsvrije techniek heeft Fundex faam bezorgd, ook worden de funderingen van Fundex geroemd om het grote draagvermogen. De ontwikkelingen staan niet stil, geheel in de lijn met de inventieve oud-directeur Verstraeten worden nog steeds nieuwe technieken bedacht. De machines hiervoor worden in Oostburg ontworpen en gemaakt in Goes. Revoort: “Als we gevraagd worden voor een opdracht of een demonstratie, dan geldt nog steeds het adagium van meneer Verstraeten: kan niet, bestaat niet.”

Wil je meer weten ?

we helpen je graag !

 

Neem contact met ons op

+31 (0)117 45 75 75

Chat openen
Hallo, welkom bij Fundex! Waarmee kunnen we u van dienst zijn?